eur:
393.88
usd:
365.19
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meglepő feltételezés: Nem a szépségük miatt szeretik a csúnya nők a jóképű férfiakat

A csúnya nők nem azért vonzódnak a jóképű férfiakhoz, mert szeretik a szépet, hanem abban a reményben, hogy a gyermekeik nem rájuk hasonlítanak majd - állítják lengyel kutatók.

A csúnya nők genetikailag arra vannak beprogramozva, hogy a kimondottan jóképű férfiakat keressék, mert csak így tudják biztosítani gyermekeik számára, hogy szépek legyenek, s így könnyebben találjanak párt maguknak - legalábbis ezt tételezik fel lengyel viselkedéskutatók.

A szép nőket általában kevéssé izgatja a partnerük külseje, hiszen a gyermekeik tőlük is örökölhetik a vonzó külsőt. A szép nők ezért elsősorban a pénzre és a társadalmi státuszra "hajtanak". Vagyis az csak "véletlen", ha két vonzó ember - mint például Angelina Jolie és Brad Pitt - talál egymásra.

Korábbi kutatásokból kiderült, hogy a férfiak azokat a nőket tartják szexuálisan a legvonzóbbnak, akiknek karcsú a derekuk és nem széles a csípőjük. Pszichológusok szerint ennek a magyarázata a nemek közti különbségben rejlik, a "homokóra" alak ugyanis szemlátomást eltér a férfias háromszög formától.

S bár eltér ettől a nők "alma alakja" is - széles, csípő, vastag derék -, ezt azonban a legkevésbé tartják vonzónak a férfiak. Alma alakjuk egyébként a vékony nőknek is lehet, ez nem jelent egyértelműen elhízást.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×