Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meglepő feltételezés: Nem a szépségük miatt szeretik a csúnya nők a jóképű férfiakat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csúnya nők nem azért vonzódnak a jóképű férfiakhoz, mert szeretik a szépet, hanem abban a reményben, hogy a gyermekeik nem rájuk hasonlítanak majd - állítják lengyel kutatók.

A csúnya nők genetikailag arra vannak beprogramozva, hogy a kimondottan jóképű férfiakat keressék, mert csak így tudják biztosítani gyermekeik számára, hogy szépek legyenek, s így könnyebben találjanak párt maguknak - legalábbis ezt tételezik fel lengyel viselkedéskutatók.

A szép nőket általában kevéssé izgatja a partnerük külseje, hiszen a gyermekeik tőlük is örökölhetik a vonzó külsőt. A szép nők ezért elsősorban a pénzre és a társadalmi státuszra "hajtanak". Vagyis az csak "véletlen", ha két vonzó ember - mint például Angelina Jolie és Brad Pitt - talál egymásra.

Korábbi kutatásokból kiderült, hogy a férfiak azokat a nőket tartják szexuálisan a legvonzóbbnak, akiknek karcsú a derekuk és nem széles a csípőjük. Pszichológusok szerint ennek a magyarázata a nemek közti különbségben rejlik, a "homokóra" alak ugyanis szemlátomást eltér a férfias háromszög formától.

S bár eltér ettől a nők "alma alakja" is - széles, csípő, vastag derék -, ezt azonban a legkevésbé tartják vonzónak a férfiak. Alma alakjuk egyébként a vékony nőknek is lehet, ez nem jelent egyértelműen elhízást.