eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szex-turizmus: a nők sem maradnak le a férfiak mögött

Kenya lett a szex-turisták egyik kedvenc célpontja. Bár pontos adatok értelemszerűen nincsenek, becslések szerint az egyedülálló, középkorú fehér nők ötöde a fiatal és szolgálatkész fiúk miatt utazik az afrikai országba.

Az 56 éves Betham és 64 éves barátnője, Allie ugyanabban az utcában él Dél-Angliában. Most utaztak először Kenyába, amely szavaik szerint "tele van fiatal fiúkkal, akik imádják az öreglányokat". A két idősödő hölgy egy egész hónapot szándékozik Kenyában tölteni.

A kenyai turisztikai hivatalnál is tisztában vannak azzal, hogy a gazdag és fejlett országokból egyre több középkorú nő kimondottan a szex miatt keresi fel az országot. Bár nem örülnek ennek, tenni nem sokat tudnak ellene.

Aggodalomra pedig jócskán lenne oka nem csupán a kenyai, hanem a külföldi hatóságoknak is. Kenyában a lakosság 6,9 százaléka AIDS-es, vagy HIV-fertőzött, a szex-turisták pedig nem szeretnek óvszert használni. Julia Davidson, a Nottinghami Egyetem munkatársa kutatása során több olyan nővel is találkozott, akik túlságosan kiábrándítónak, "üzletiesnek" találják az óvszert, ezért nem is kérik a partnerüket, hogy használja.

"Mind a ketten megkapjuk, amit akarunk"

Betham és Allie egyelőre nem csalódott. Utóbbi egy 193 centi magas, kisportolt, 23 éves maszáj fiatalember vállán nyugtatja ősz fejét a strandon. A fiú orrán vadonatúj napszemüveg, amelyet a "barátnőjétől" kapott ajándékba.

"Mind a ketten megkapjuk, amit akarunk - mi ebben a rossz?" - teszi fel a kérdést Allie kicsit később, már a bárban, miközben az itt csak "gyógyszernek" becézett, mézből, friss citromból és vodkából készített koktélját szopogatja.

Bethan is koktéllal kúrálja magát, miközben le sem veszi a szemét partneréről; a húszéves fiatalember a közelben biliárdozik, lábán szemlátomást új edzőcipő. Felnéz, rámosolyog Bethanra, mellé lép, megcsókolja, majd kér tőle még néhány érmét, hogy folytatni tudja a játékot.Jake Grieves-Cook, a kenyai turisztikai hivatal elnöke szerint a szervezet és jó néhány szállodatulajdonos is igyekszik elriasztani a szex-turistákat. Több szállodában például nem hajlandóak kétágyasra átcserélni nyaralás közben az egyágyas szobákat, de annál többet nem tehetnek, mint hogy megkeserítik a vendége életét.

Az idősödő fehér nők egyébként nem az első szex-turisták Kenyában; a pedofilok már korábban az afrikai ország tengerpartjára szoktak.

A kenyai kormány és az ENSZ gyermekszervezete, az UNICEF közös tavalyi jelentése szerint a négy tengerparti megyében élő 12-18 éves lányok egyharmada (15 ezer gyerek) él alkalmi prostitúcióból, s legalább háromezerre tehető azoknak a fiúknak és lányoknak a száma, akik "teljes munkaidőben" ezzel foglalkoznak.

"Száznál több fehér nővel feküdtem le"

"A szex-turisták egyik típusa vonzza a másikat. Idős fehér férfiak mindig jártak ide a fiatal lányok és fiúk miatt, akiket a nyomor prostitúcióra kényszerít. De ezek az öregedő nők soha nem kezdenek kiskorúval" - mondja az egyik mombasai tengerparti bár vezetője.

Joseph az egyike azoknak a fiatalembereknek, akik készek kiszolgálni a hölgyek igényeit. A 22 éves, vakítóan fehér fogú, kisportolt fiatalember a saját bevallása szerint már száznál több fehér nővel feküdt le, akik közül szinte mind legalább harminc évvel idősebb nála.

"Ha bemegyek egy bárba, bár eleve őket keresem. Velük úgy élhetek, ahogy a gazdag fehérek: a legjobb szállodákban alszom, a legjobb ételeket eszem. Csupa szórakozás az életem" - vallja be.

"Természetesen szerelemről szó sincs; nem férjet fogni jöttem. Ez pusztán üzlet: amíg velem van, mindent én fizetek, és cserében megkapom, amit akarok" - teszi hozzá Bethan.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×