eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Szívem, nem járnál itthon is munkaruhában?"

Stílusosan fehérneműben ment dolgozni egy napra egy fehérnemű forgalmazó cég minden női alkalmazottja, hogy megünnepeljék az eladási rekordot. Az nem derült ki, a cég vezetői miért nem kérték ugyanezt a férfi alkalmazottaktól is.

A tajvani cég november 21-én tartotta az "alsónemű napját", és a rekordeladások megünneplésére a központban dolgozó 500 női alkalmazott több mint 90 százaléka melltartóban-bugyiban jelent meg dolgozni - a férfi kollégák nem kis megelégedésére.

"Egész hónapban erre a napra vártunk. Most aztán nem tudjuk, hova nézzünk" - számolt be a különleges ünneplésről az egyik férfi alkalmazott.

Az egyik női alkalmazott, egy 32 éves, kétgyermekes családanya elismerte, hogy neki is alaposan készülnie kellett. "Szigorúan fogyókúráztam, hogy megfelelően felkészüljek a nagy napra. Amikor felpróbáltam otthon az 'munkaruhámat', a férjem csak nézett, és megkérdezte, nem járnék egy így minden nap otthon is."

Egyik kolléganője kimondottan viccesnek találta a helyzetet. "A férfiak vérvörösek voltak zavarukban, és rettenetesen udvariasan viselkedtek egész nap."

A cég PR-menedzsere számolt be arról, mi volt a nagy ünneplés oka. Mint mondta, nyolc új alsónemű modellt dobtak piacra, és két hónap alatt 20 ezer darabot adtak el belőlük.

Az "alsónemű napban" a munkajogászok sem tartanak semmi kivetni valót - amíg senkit nem kényszerítenek arra, hogy levetkőzzön. A lépést ennek ellenére sokan bírálták.

"Sok női kolléga kötelezőnek érezte, hogy levetkőzzön, mert féltek, hogy különben hátrány éri őket. Végül is a cég alsóneműket árul, nem női testeket" - dohogott egy bíráló.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×