Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Néhány napra visszatér a tél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövő hét első napjaiban ismét télies lesz az időjárás, kedden és szerdán a nappali maximumhőmérséklet csupán 5 fok lesz - mondta el az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus. A hét második fele enyhülést hoz.

Németh Lajos meteorológus közölte: hétvégén változik az időjárásunk, a csendes, eseménytelen, az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő után egy északnyugatról érkező front hatására változékony, szeles, és - különösen vasárnap - csapadékos lesz az idő.

A hétvégén érkező front előjele annak, hogy a jövő hét első napjaiban viharos, északi-északnyugati szél kíséretében a mostaninál sokkal hidegebb levegő érkezik. Ez 1.500 méteres magasságban 15-20 fokos különbséget jelent, a talaj közelében körülbelül 10 fokkal lesz hűvösebb - tette hozzá a meteorológus.

Németh Lajos megjegyezte, hogy pénteken dél körül az ország északnyugati részén, Győr, Pápa, Kapuvár környékén 14-15 fokot mutattak a hőmérők, kedden-szerdán azonban nem lesz melegebb 5 foknál.

A tél ismét megmutatja igazi arcát, kedden-szerdán visszatérnek az éjszakai fagyok, jelentős csapadék, hó azonban nem lesz a jövő hét közepén, de egy-egy hózápor előfordulhat - fogalmazott a meteorológus.

A szakember beszámolt arról is, hogy amilyen elemi erővel tör be a hideg levegő, olyan gyorsan el is hagyja a Kárpát-medencét, péntek-szombaton ismét csendesebb idő vár ránk.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa