eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Fény derült a négy évtizedes titokra

Négy évtized után árulta el Neil Diamond, ki volt világhírű dalának, a Sweet Caroline-nak a múzsája.

John F. Kennedy egykori amerikai elnök lánya, Caroline ihlette az 1969-es világslágert - árulta el Neil Diamond a múlt héten, az asszony 50. születésnapján, amikor műholdas kapcsolaton keresztül el is énekelte neki a Sweet Caroline-t.

"Soha senkinek nem beszéltem erről - és nem véletlenül. Megfogadtam, hogy Caroline lesz az első, aki megtudja, hogy neki írtam ezt a dalt. Gondoltam, egyszer majd találkozunk, és akkor elárulom neki a nagy titkot" - számolt be a most 66 éves énekes.

Caroline Kennedy Schlossberg Diamond beszámolója szerint nagyon örült a hírnek.

Diamond elmondta, hogy a dalt egy fénykép inspirálta, amelyet az elnök lányáról látott egy színes hetilapban. "Egy lovaglóruhába öltözött kislány volt a képen a pónijával. Olyan ártatlan volt, a kép pedig olyan megható, hogy azonnal megszólalt bennem egy dallam, és éreztem, hogy ebből dal lesz" - mesélte Neil Diamond.

A sláger azonban csak évekkel később született meg egy memphisi szállodában - akkor viszont nem egészen egy óra alatt megírta a dallamot és a szöveget is. "Azonnal a slágerlisták élére ugrott; szerintem ez volt a legsikeresebb, legfontosabb dalom" - véli az énekes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×