eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fakéregből készül a szájszag elleni csodaszer

Hatékony ellenszere lehet a szájszag ellen a magnólia kérge - mutattak rá a kutatók, akik a növény számos egyéb, hasznos tulajdonságát is felfedezték.

A magnólia számos jótékony tulajdonságára jöttek rá a kutatók nemrég. Kiderült, hogy a növényből készült kivonat igen gyorsan elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek a szájban kialakuló betegségekért felelősek.

A magnóliakéreg mentával kombinálva hússzor olyan hatékonyan veszi fel a versenyt például a fogszuvasodásért felelős kórokozókkal szemben, mint a menta önmagában.

A használat után fél órával a magnólia, azaz az örökzöld liliomfa kivonata a baktériumok 60 százalékát pusztította el, míg a hagyományos hatóanyagokat tartalmazó készítmények legfeljebb 4 százalékos eredményt értek el.

A többi mellett azt a baktériumot is elpusztítja, amelyek a száj kellemetlen szagáért felelős.

A kutatás egy rágógumigyár megrendelésére készült. Az eredményeket azonban a brit fogászok is igen fontosnak nevezték, arra azonban már most rámutattak, hogy a napi kétszeri fogmosás akkor is elengedhetetlen, ha valaki majd a különleges kivonatból készült rágógumiból rendszeresen fogyaszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×