eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Inkább meghalt, mint hogy elfogadja más vérét

Nagy-Britanniában meghalt egy Jehova Tanúi vallási közösséghez tartozó asszony, miután vallási meggyőződésből nem járult hozzá ahhoz, hogy vérátömlesztést kapjon. Férje mégis a kórházat hibáztatja.

Az asszony ikreknek adott életet, ám a szülés során túl sok vért vesztett. A vérátömlesztéshez alá kellett volna írnia a házaspárnak egy hozzájáruló nyilatkozatot, ezt azonban vallási meggyőződésből nem tették meg. Az orvosok ugyan arra buzdították a férjet, hogy gondolja meg magát, a 24 éves mérnök azonban mégsem járult ehhez hozzá.

A 24 éves férfi szerint a kórházban gondatlanul jártak el feleségével, ezért jogi lépéseket is kilátásba helyezett.

Szerinte ugyanis 22 éves feleségénél végre lehetett volna hajtani a beavatkozást, de csak úgy, hogy az asszony vérét cirkuláltatják. A férj azt is kilátásba helyezte, hogy a kórházi személyzet nem tudta pontosan, hogyan kell használni azt a gépet, amellyel mindezt végre lehetett volna hajtani.

A család barátai elmondták, hogy a Jehova Tanúinak hitével nem fér össze, hogy egy idegen vérét kapja meg egy beteg. Szerintük a férfi most elkeseredettségében és csalódottságában vádolja a kórházat az asszony haláláért.

A Jehova Tanúi keresztény jellegű vallási felekezet. Amerikában jött létre a 19. században, Magyarországon 1989 óta bejegyzett egyház.

A vallási tanok helytelenítik a vérátömlesztést és egyes vérkészítmények, valamint az ezekből készített gyógyszerek használatát. Szerintük ugyanis a vér bejuttatása a szervezetbe sérti Isten törvényeit.

A vallás emellett tiltja a politikai életben való részvételt, a vallásközi mozgalmakban való részvételt, valamint a katonai szolgálatot is, mint ahogy a terhességmegszakítást. Bűnnek tartja a homoszexualitást, az okkultizmust, helyteleníti a társadalmi, családi ünnepeket és a csecsemőkeresztelést.

Követői számára engedelmességet ír elő, valamint a társadalmi törvények és szabályok betartását. A válást pedig csak házasságtörés esetén tartják megengedettnek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×