eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Európai uniós bölcs lehet a focilegenda

A hetvenes évek holland labdarúgó-legendáját, Johann Cruyffot is taggá választhatják az Európai Unióban közeljövőben felállítandó "bölcsek tanácsában", amelynek feladata annak körvonalazása, hogyan nézzen ki az EU a távoli jövőben - írta a European Voice című brüsszeli hetilap pénteken megjelent számában.

Az egykori csatárcsillag olyan "sztárpolitikusok" mellett bölcselkedhet, mint Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnök és Jean-Luc Dehaene korábbi belga miniszterelnök - mindketten az uniós integráció nagy öregeinek számítanak. Cruyff feladata egyebek között a munkaerő szabad mozgásával kapcsolatos kérdések elemzése lenne.

A European Voice emellett megtalálni vélte azt is, hol lehet a híres fordulásos Cruyff-csel helye a politikában: a Nicolas Sarkozy francia államfő sürgetésére létrehozott szakértői csoport egyik feladata ugyanis feltehetően az, hogy segítsen az elnöknek visszatáncolni attól a tavaszi választási ígéretétől, amely Törökország EU-tagságának megakadályozásáról szólt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×