eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Menetrendváltozások a hosszú hétvégén

A Mindenszentekhez kapcsolódó ünnepek miatt változik a közlekedési társaságok menetrendje. A fontosabb eltéréseket foglaljuk össze.

A megnövekvő temetői forgalom miatt a BKV több járata sűrűbben közlekedik, valamint november 1-jén és 2-án különjáratokkal is el lehet jutni a temetőkbe.

Szombaton és vasárnap az Új köztemetőt és a Farkasréti temetőt érintő villamosjáratok is sűrűbben járnak. Az Új köztemető környékén új forgalmi rend lép életbe, amelynek köszönhetően a 68-as, a 68A jelzésű, illetve a Keresztúr-buszoknak elsőbbsége lesz a gépkocsiforgalommal szemben.

A BKV csuklós-buszokkal próbálja majd enyhíteni a zsúfoltságot az érintett járatokon.

A MÁV az ünnepek alatt bevezetett munkarendváltozásokhoz alakította a vonatok közlekedési rendjét is. A kihasználtabb vonatokhoz több kocsit csatolnak, például a Budapest-Déli pályaudvar Nagykanizsa között közlekedő Somogy InterCity vonat dupla motorvonat szerelvénnyel közlekedik.

A vonatok csütörtöktől ünnepnapi menetrend alapján járnak. A Volán járatai csütörtökön, pénteken és szombaton, a munkaszüneti napon érvényes, 4.-én vasárnap pedig a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×