Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ford lett az Év autója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Év kisteherkocsija díjának megszerzése után az Év autója versenyen is első lett a Ford. Mindkét zsűri indoklása szerint a Transit és az S-Max esetében is sokat nyomott a latban az eredeti dizájn.

A személyautók szoros versenyét jelzi, hogy a győztes mögött mindössze két ponttal maradt le az új Opel Corsa, mely 233 pontot, a harmadik helyezett Citroën C4 Picasso 222 pontot szerzett.

A 2007-es Év autója nem tartozik a tömegkocsik közé a magyar piacon, ahol legolcsóbb változata, a 2 literes, 145 lóerős teljesítményű benzinmotoros S-Max ára 6,45 millió forint, az ugyancsak Ambiente felszereltségű, 1,8 literes, 125 lóerős TDCI dízel 7,01 millió forintba kerül.

Mindegyikben hét légzsák van, többek között a balesetnél térdet védőnek köszönhette a modell, hogy az EuroNCAP töréstesztjén maximális öt pontot kapott utasvédelemből.

Hogyan választanak?

A 22 ország 58 szakújságírójából álló zsűriben minden tag 25 pontot oszthat szét legfeljebb hét autó között, ötöt kötelező pontozni, egy típusra legfeljebb 10 pont adható. Az eredeti jelöltlista 41 autóból állt.

A Car of The Year különböző kategóriájú kocsikat hasonlít össze egymással, a döntőbe jutás egyetlen feltétele, hogy az adott évben bemutatott modell a szavazás idején legalább öt európai ország piacán, árlista alapján megrendelhető legyen.