eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Ford lett az Év autója

Az Év kisteherkocsija díjának megszerzése után az Év autója versenyen is első lett a Ford. Mindkét zsűri indoklása szerint a Transit és az S-Max esetében is sokat nyomott a latban az eredeti dizájn.

A személyautók szoros versenyét jelzi, hogy a győztes mögött mindössze két ponttal maradt le az új Opel Corsa, mely 233 pontot, a harmadik helyezett Citroën C4 Picasso 222 pontot szerzett.

A 2007-es Év autója nem tartozik a tömegkocsik közé a magyar piacon, ahol legolcsóbb változata, a 2 literes, 145 lóerős teljesítményű benzinmotoros S-Max ára 6,45 millió forint, az ugyancsak Ambiente felszereltségű, 1,8 literes, 125 lóerős TDCI dízel 7,01 millió forintba kerül.

Mindegyikben hét légzsák van, többek között a balesetnél térdet védőnek köszönhette a modell, hogy az EuroNCAP töréstesztjén maximális öt pontot kapott utasvédelemből.

Hogyan választanak?

A 22 ország 58 szakújságírójából álló zsűriben minden tag 25 pontot oszthat szét legfeljebb hét autó között, ötöt kötelező pontozni, egy típusra legfeljebb 10 pont adható. Az eredeti jelöltlista 41 autóból állt.

A Car of The Year különböző kategóriájú kocsikat hasonlít össze egymással, a döntőbe jutás egyetlen feltétele, hogy az adott évben bemutatott modell a szavazás idején legalább öt európai ország piacán, árlista alapján megrendelhető legyen.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×