eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az ötven legmenőbb honlap

A Time amerikai magazin ismét megnevezte az ötven legmenőbb honlapot. A kiválasztottak között szerepel a MySpace és a YouTube is, ami nem meglepő, hiszen az ötven legjobb között több úgynevezett közösségi oldalt is felsorolnak.

Immár negyedik alkalommal közli a Time amerikai magazin az általa legmenőbbnek tartott ötven honlap listáját. A hetilap kategóriákra osztja választottjait, így a felsoroltak között szerepelnek szórakoztató-, bevásárló- és hírszájtok is.

"Több száz lehetséges oldalt értékelünk - némelyiket az olvasóink, másokat a kollégák vagy a barátok ajánlanak" - mesélt válogatási elveikről Maryanne Murray-Buechner riporter.

Előretörtek a közösségi szájtok

A Time 2003 óta választja ki a legjobbakat. Első alkalommal az Ebay, a Hotmail, a Paypal, a Google és az Internet Movie Database is a legjobbak között szerepelt.

Az idei kiválasztottak között több úgynevezett 2.0-ás azaz közösségi szájt is található, amelyek közös jellemzője, hogy lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy tartalmat töltsenek fel és osszanak meg egymással.

Ezek az új generációs oldalak az információ és a szórakoztatás dinamikus, új módszereit képviselik, olyan szájtok, amelyek újszerű eszközöket biztosítanak a média különböző rétegeinek létrehozására, felhasználására, megosztására és megvitatására" - írja Maryanne Murray-Buechner.

A listán olyan oldalak szerepelnek, mint a YouTube, a MySpace, a Pandora (amely személyre szabott rádiót kínál felhasználóinak), a Meebo üzenetküldő szolgáltatás, az Accoona kereső és a Pixsy, amely videó és állóképek keresésére használható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×