Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gleccsersítől a sivatagig

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár az egzotikus utak, és a különböző extrém sport- és kalandtúrák igen drágák, mégis egyre keresettebbek a nyaralni vágyók körében. Az utazási irodák többsége megpróbál megfelelni az utazók igényeinek belföldi és, külföldi ajánlataikkal egyaránt.

Vadvízi evezések, szurdok-túrák, terepjárós programok, kerékpár- és gyalogtúrák, sivatagi kirándulások, valamint a gleccsersí iránt érdeklődnek a különleges nyaralást keresők.

A magyar utazási irodák többsége igyekszik a megszokott programokon kívül, belföldi és külföldi kalandtúrák szervezéséről gondoskodni. Ezek az utazások mindig egy sport-, illetve kalandprogram köré épülnek, így az út sikere jelentős mértékben függ az összeállított, speciális program színvonalától.

Különleges igények és ajánlatok

Az utazó számára fontos az ideális helyszín, a kitűnő minőségű felszerelés, és nem utolsó sorban a profi túravezetők és oktatók jelenléte. Ez nem mindig a legolcsóbb, de az élmény szempontjából a legjobb és a legbiztonságosabb megoldás.

A legtöbb utazási iroda mindezekhez speciális kalandtúra-biztosítást is kínál. A legkeresettebb sport-és kalandtúra már tavasztól a vadvízi evezés. A nagyobb veszélyt keresők szurdok-túrára is indulhatnak, ami tulajdonképpen vadvízi túrázás hegyi patakok medrében, esetenként kanyonokban.

Gleccsersí és golf

Ugyanakkor az utazási irodák gondoskodnak a téli sport szerelmeseinek igényeiről is, hiszen számukra a gleccsersí lehetőségét kínálják nyáron is. A szállás mellett biztosítják a síbérletet, sí-és snowboard oktatást, korcsolyázási lehetőséget, és az élményfürdők használatát.

Az ajánlatok között ma már megtalálhatók a golf utak is. A golfozni vágyókat Írország, Skócia, Észak-Európa leghíresebb golfpályái várják. A sport és kalandtúrák mellett egyre felkapottabbak a hajóutak, és az úgynevezett lakóhajók.

Hajóval az Antarktiszra

Számos utazási iroda a világ különböző pontjaira szervez hajóutakat, akár az Antarktiszra is. Lakóhajók inkább Európa vizein vehetők igénybe, melyek kifejezetten alkalmasak családok, baráti társaságok, vagy éppen magányra vágyók számára. Általában 2-12 fő kényelmes elhelyezésére kialakított "úszó" apartmanok.

Akik pedig távolabbi, egzotikus területeken szeretnének valamilyen kihívást, azoknak szólnak a sivatagi túrák főként az afrikai országokban, mint például Tunéziában, Marokkóban és Egyiptomban.

Ezek az utak, illetve túra lehetőségek általában mind költségesek, de az utazási irodák eltérő árajánlatokat nyújtanak különböző időtartamra.