eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lopnak a takarékmalacból a szülők

Minden negyedik ausztrál szülő rendszeresen "vesz kölcsön" gyermeke félretett pénzéből, és azt bevásárlásra, vagy akár luxusutazásra költi - derült ki egy felmérésből.

Az anyukák több, mint kétszer olyan enyveskezűek, mint az apukák: 36 százalékuk vallotta be, hogy belenyúlt a kis rózsaszín malacperselybe, míg az apáknak csak 16 százaléka ismerte el, hogy meglopja saját gyermekét.

Érdekes a felmérés egy másik eredménye is: a gyermekek lenyúlása ellenére az ausztrál szülők 90 százaléka úgy véli, hogy jó példával jár elől utódai előtt.

Villanyszámla, benzin és luxusutazás a gyerek pénzén

"Magam is bűnös vagyok" - vallotta be Paul Vivian, a felmérést végző Bankwest alapkezelő cég megtakarítási részlegének vezetője.

"Ha az ember nem talál pénzt, akkor tudja, hol az a hely, ahol biztos talál. A feleségem azonban ügyel rá, hogy mindig visszategyem, amit kivettem" - mondta.

Benzint, tejet, kenyeret vesznek belőle

A takarékoskodó gyermekek pénzét dézsmáló szülők több, mint fele azt mondta: alapvető fogyasztási cikkeket, többek között benzint, tejet és kenyeret vásárol a kölcsönvett összegből.

20 százalékuk viszont a víz és villanyszámlát fizeti ki a gyermek "akaratlan" segítségével. 16 százalék pedig utazásra és új autóra veszi el a pénzt.

Tovább nyújtózkodnak, mint ameddig a takaró ér


Egy korábbi felmérés kimutatta, hogy az ausztrálok az utóbbi három évben többet költenek, mint amennyi a jövedelmük.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×