Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szexi hatvanasok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre több hatvanas és hetvenes éveiben járó hölgy keresi fel a plasztikai sebész egy kis szépészeti műtétre - állítja egy brit tanulmány. A kés alá fekvő nyugdíjas korú hölgyek száma csak tavaly 40 százalékkal emelkedett és annyira elterjedté vált, hogy nevet is kapott: ez az "ezüst műtétek" kora.

A múlt héten ünnepelte 73. születésnapját Joan Collins amerikai színésznő, aki ugyanakkor pár évet nyugodtan letagadhatna korából. Ez persze nem genetikai kérdés, sokkal inkább a szikének köszönhető.

Joan Collins ugyanis egyike azoknak a hatvanas éveikben, vagy afölött járó hölgyeknek, akik úgy gondolják, hogy a hatodik iksz még nem feltétlenül jelent egyben öregséget is és ezért plasztikai sebészhez fordulnak.

Nincsenek kevesen. A brit BUPA egészségügyi magánbiztosító felmérése szerint tavaly 40 százalékkal voltak többen, mint egy évvel azelőtt, holott már 2004-ben is 37 százalékos növekedést állapíthattak meg.

A jelenség immár nevet is kapott: ezüst műtétekként emlegetik ezeket a beavatkozásokat. Az operációk több mint egyharmada szemhéj-műtét. Minden negyedik beavatkozás ráncfelvarrás, míg nyolc százalék a keblét szeretné kicsit feszesebbé tenni.

A BUPA helyettes orvosigazgatója, Annabel Bentley úgy véli, hogy az emelkedő tendencia folytatódni fog. "Többé már nem csupán az ősz haj befestéséről van szó. Az egyre öregedő társadalomban egyre többen szeretnének minél hosszabb ideig minél jobban kinézni, ezért az idősebbeken elvégzett kozmetikai műtétek is egyre bevettebbek lesznek" - jelentette ki a szakértő.