eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hogyan előzhetjük meg a cukorbetegség szövődményeit

Egy friss európai uniós felmérés szerint a cukorbetegek közül legalább minden tizediknél szív- és érrendszeri szövődmények alakulnak ki - számolt be a 11 ezer beteg részvételével lefolytatott európai felmérésről a Magyar Diabétesz Társaság elnöke.

Madácsy László professzor szerint a szövődmények kialakulásáig a cukorbetegek nem veszik komolyan betegségüket.

Egy 11 ezer emberre kiterjedő vizsgálat szerint a cukorbetegek több mint 10 százalékánál szív- és érrendszeri problémák is jelentkeznek. A szakember szerint ezért fontos, hogy minden érintett betartsa azt a diétát és életmódváltást, amit előírnak számára.

Sajnos, ezt a betegek jó része nem teszi meg, csak akkor, amikor más komoly betegség tünete is kialakul nála - mondta a professzor az InfoRádióban.

A cukorbetegség néha későn derül ki, mire a panaszok jelentkeznek, addigra már a szövődmények is kialakulnak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×