eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ön milyen virslit választ?

Szilveszterkor többszörése ugrik a virslifogyasztás. A nagyobb szupermarketek egymással versengve viszik le az árakat: van, ahol már kilónként 130 forintért is megvásárolható az év utolsó éjszakájának hagyományos étele. De milyen minőségben?

Menczel Lászlóné, a Magyar Húsiparosok Szövetségének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: a magyar gyártók termékei jó minőségűek, ezért ha gyanúsan olcsó virslit talál a vásárló, olvassa el gondosan a csomagolás feliratait.

A nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi - derítette ki egy szegedi felmérés. A kifejezetten a virslikre irányuló kutatást a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Foiskolai Kara indította el.

Eszes Ferenc docens az InfoRádiónak elmondta: az olcsó virslik is megfelelnek az előírásoknak, de fakóbbak, zsírosabbak és ízetlenebbek, mert harmadrendű sertéshúsból, szójából, ipari szalonnából és bőrkéből készülnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×