eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla

Embercsempész az M1-es autópályán

A nyomozók őrizetbe vettek egy szír férfit.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2018. január 18-án hajnalban az M1-es autópálya 22. kilométerszelvényében lévő pihenőhelyen ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a járművet vezető szír férfi a gépkocsiban utazó három – elsődleges adatok szerint iraki állampolgárságú – férfinak kívánt segítséget nyújtani a Nyugat-Európába való eljutásukhoz.

A jármű utasai okmányokkal nem rendelkeztek, nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarország területén. A rendőrök a jármű vezetőjét és három utasát a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították.

A szír férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették, a három iraki férfit pedig a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság őrzött szálláshelyére kísérték át - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×