eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Országokon át menekülő fegyveres rablókat fogtak el Magyarországon

Országokon át menekülő fegyveres rablókat fogtak el Magyarországon

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el lakásbetörést.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2018. január 4-én 22 órát megelőző időpontban Németország területén két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették. Abból más tárgyak mellett ékszereket, valamint egy darab Winchester típusú vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert is elloptak.

Az elkövetők ezt követően Ausztria irányába menekültek egy német forgalmi rendszámú BMW személygépkocsival. Az osztrák rendőrök szóltak a magyar társszerveknek, akik folytatták az üldözést, miután a menekülő járművel a tettesek Hegyeshalomnál az ellenőrzést kikerülve Magyarország területére hajtottak. 

Aznap este 11 óra után a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópálya 72-es kilométerszelvényénél észlelték a nagy sebességgel közlekedő keresett BMW-t, ami Budapest irányába haladt. A jármű a 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról Tata felé, majd Mocsa irányába a 8139-es számú úton folytatta útját.

A menekülőket a tatai járőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény és hangjelzéseit használva követték és fény- és hangjelzéssel igyekeztek megállásra bírni, sikertelenül.

Végül a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a jármű közelében elfogták a két menekülő 38 éves férfit.

A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát is. A nyomozók D. Róbert és D. Zsolt magyar-román kettő állampolgárok ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Őket január 5-én gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság még ezen a napon elrendelt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az osztrák és német hatóságokkal az ügyben folytatott nyomozást szakértők bevonásával végzi.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×