eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Brutális kettős gyilkosság Tatabányán - itt az ítélet

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka leforgása alatt megölt két hajléktalant Tatabányán.

A fiatalkorú 2017. április 29-én barátaival egy parkban töltötte az estét, majd április 30-án éjszaka hazaindult. A fiú útközben elhaladt a buszmegálló épülete előtt, és észrevette, hogy a várórészben alszik az a hajléktalan férfi, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett.

A fiatalkorú felkeltette a férfit azért, hogy beszéljen vele, de a sértett elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit szintén ököllel ütötte és többször megrúgta. A fiú a magatehetetlen sértettől elvette a táskáját és a mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, a telefont pedig megtartotta.

A gyilkosság elkövetése után a fiatalkorú a lakásukhoz tartozó lépcsőházban leült, mert a lakásba nem mert bemenni. A fiú végül a lépcsőházból éjjel 2 után az egyik presszó melletti füves területre indult, majd meglátta, hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon alszik a hajléktalan férfi. A fiú felkeltette, és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el.

Az álmából ébredő sértett szitkozódott, erre a fiatalkorú kiráncigálta a padok közül, többször ököllel, nagy erővel ütötte a fejét, a testét, illetőleg a földre esett sértettet ököllel tovább bántalmazta és többször megrúgta. A fiatalkorú a magatehetetlen sértettről lehúzta a cipőjét, azt a lépcsőházukban felvette, majd a lakásukba bement, ahol evett, tévét nézett, és lefeküdt aludni.

Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk átlagot meghaladó szenvedések után következett be.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×