eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Újabb részletek az M5-ösön történt gyilkosságról

Újabb részletek az M5-ösön történt gyilkosságról

Az ausztriai Wels város ügyészsége megerősítette, hogy őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, aki a gyanú szerint tüzet nyitott egy autóra az M5-ösön Csengelénél.

A felső-ausztriai Bad Ischlben ütött rajta az osztrák rendőrség Cobra csoportja szer­dán este hatkor a csengelei mé­szárlás feltételezett elkövetőjén. Az 52 éves férfinál megtalálták és lefoglalták a fegyvert és a gyilkosság idején viselt ruháját is – állítja a Bors az osztrák Kurier című lapra hivatkozva.

Az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél kedden éjjel háromkor nyitott valaki tü­zet egy osztrák rendszámú autóra és a benne ülő két – 39 és 56 éves – férfira. A fegyveres hirtelen megjelent a kocsi vezető felőli oldalán, és szó nélkül lőni kezdett a zárt ajtón keresztül. Az idősebb férfi meghalt, társa életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Állapota csütörtökön már stabil volt.

Az osztrák lap szerint a magyar rendőrség kiértékelte a pihenőhelyen elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit, amin láttak is egy német rendszámú autót. A Délmagyar.hu szerint,

a Csongrád Megyei Főügyészség európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására tett indítványt

a Szegedi Járásbíróság felé sürgősségi eljárást kezdeményezve. A bűncselekmény elkövetésétől számított 36 órán belül az ügyészség az indítványt a bíróságnak megtette, valamint felvette a Csongrád Megyei Főügyészség a kapcsolatot az európai ügyészi szervezettel, az Eurojusttal is annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok biztosítása, valamint a gyanúsított elfogása soron kívül megtörténjen.

Ennek érdekében a Csongrád Megyei Főügyészség Európai Nyomozási Határozatot is bocsátott ki az osztrák hatóságok felé a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsi és lőfegyver, valamint egyéb bizonyítékok osztrák hatóságok általi biztosítása érdekében. A főügyészség az Európai Nyomozási Határozatot az Eurojuston keresztül közvetlenül továbbította az osztrák ügyészi szervek felé. A főügyészség a nyomozás elrendelését követően a gyanúsított elfogásáig a német és az osztrák ügyészi szervekkel az Eurojuston keresztül folyamatos kapcsolatban volt.

A német rendőrség megtalálta a német rendszámú gépjármű tulajdonosát,

aki elmondta: a járművet az ausztriai Bad Ischlben élő, 52 éves fivére használja – írja a Bors. Így találták meg a kocsit és a gyanúsítottat. Időközben a túlélőnek a kórházban mutattak egy fényképet róla, és ő felismerte a tettest.

Az APA hírügynökségnek a halálos áldozat munkaadója, az autószerelő-műhely tulajdonosa elmondta: a férfi hétfőn ötig még nála dolgozott.

Apjához tartott Bulgáriába a barátjával,

bolhapiacon vásárolt hűtőszekrényeket és mosógépeket vittek hozzá utánfutóval. A gyilkos Magyarországon érte utol őket. A hírügynökség értesülése szerint a gyanúsítottat néhány napon belül kiadhatják a magyar hatóságoknak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az ausztriai híreket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×