eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Több száz milliós csalást leplezett le a NAV

Több mint egymillió liter olajjal trükköztek, mobil üzemanyagtöltő állomást is talált az adóhatóság.

A gyanú szerint egy aszódi férfi Lengyelországból vásárolt bázisolajat, amit a papírok szerint Romániába kellett volna szállítani. A szállítmányt azonban Magyarországon üzemanyagnak eladták. Így több mint négyszázmillió forint értékű olaj került az orgazdákhoz úgy, hogy a kétszázhatvanmillió forintot meghaladó jövedéki adót és áfát sem fizették meg - idézi a Napi.hu az adóhatóság közleményét.

A NAV munkatársai akkor érték tetten az elkövetőket, amikor az inárcsi telepre megérkezett az újabb kamion bázisolaj. Az akcióban nemcsak a szállítmány és a sofőr, hanem két orgazda és az olajjal kereskedő férfi fia is jelen volt.

Az egyik orgazda furgonjában egy illegális, mobil üzemanyagtöltő állomást találtak.

A rajtaütés során több mint huszonkétezer eurót foglaltak le a nyomozók.

A NAV munkatársai nemcsak a telepet, hanem az elkövetők lakását, tanyáját és egy kamionparkolót is átkutatták. Lefoglalták a bázisolaj-szállítmányt, az átfejtéshez használt szivattyúkat, a kamiont, az orgazdák furgonjait, illetve további járműveket, ingatlanokat, bankszámlákat és bizonyítékokat.

Az olajkereskedőt, a társtettesként közreműködő fiát és a szlovák sofőrt bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette,  a két orgazdát pedig  különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket. A büntetőeljárás mellett jövedéki eljárás is indult. Ez a bűncselekmény akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethető.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×