eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Meglepő fordulat az elgázolt kőbányai bankrabló ügyében

Meglepő fordulat az elgázolt kőbányai bankrabló ügyében

Két éve szabadult a börtönből a bankrabló, akit tegnap teherautó gázolt el, miközben a rendőrök elől menekült. Állítólag nem is tudott sok pénzt zsákmányolni.

Nem sokáig jutott az a férfi, aki tegnap fegyverrel rabolt ki egy X. kerületi bankot: miután utolérték a rendőrök, fegyvert fogott rájuk, majd az úttestre lépett, ahol elütötte egy teherautó.

A Bors úgy tudja, a fegyveres a fenyegetések ellenére sem kapott pénzt az alkalmazottaktól. Az egyik asztalról sikerült egy kisebb összeget felkapnia, amit egy nejlonzacskóba pakolta. A bank munkatársai benyomták a pánikgombot, a kőbányai rendőrök pár percen belül a helyszínre értek.

„Az egyik percben még futott, a másikban pedig már az úttesten feküdt kiterülve” – mesélte egy szemtanú a Blikknek. Akkor csapódott a járgánynak, amikor megtorpant az úton és a rendőrökre fogta a fegyvert. Egyet hátralépett, a kocsi pedig neki ütközött. A szemtanú szerint súlyosan megsérülhetett, mert utána a mentőbe tették. A kisteherautó sofőrje nem tehetett semmiről, szabályosan jött, amikor az a fegyveres kitántorgott elé – tette hozzá.

A teherkocsit vezető ember még azután is sokkos állapotban volt, hogy a rendőrök kihallgatták. „Zöld lámpánál, szabályosan haladtam, az a férfi pedig csak rohant” – mesélte a sofőr. „Azt sem tudom, hol áll a fejem” – jegyezte meg.

A Blikk információi szerint a bankrabló súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg.

A Bors értesülései szerint a 33 éves budapesti Sz. Károly két éve szabadult a börtönből, ko­rábban hat évre ítélték ember­ölés kísérlete miatt. A férfi a bank közelében lakik, a környékbeliek szerint ebben az időpontban általában kevesen tartózkodnak a pénzintézetben, feltehetően Sz. Károly ezért vá­lasztotta ezt az időpontot. A férfi ellen fegyveres rablás miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×