eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A budapesti iskolában történt sikkasztási ügyben folytatódik a nyomozás

A nyomozás folytatását rendelte el az ügyészség egy V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben.

A nyomozó hatóság az ügyben folytatott nyomozást 2017 októberében szüntette meg bizonyítottság hiányában. Az ügyészség a döntést hivatalból felülvizsgálta, és megállapította, hogy a nyomozás folytatása indokolt.

A sikkasztás bűntette miatt indult ügyben a gyanú szerint egy V. kerületi iskola egyik tanítója az iskolai alapítvány kuratóriumának tagjaként, 2016 májusa és 2017 márciusa között összesen mintegy 4 millió forint alapítványi pénzzel a sajátjaként rendelkezett.

A férfi később - a nyomozás megindítását követően -, 2017 májusában ebből az összegből csaknem 3,8 millió forintot visszafizetett az Alapítványnak.

Az ügyben a nyomozást 2017 áprilisában rendelte el a Budapesti V. kerületi Rendőrkaptányság, majd a férfit az ügyben gyanúsítottként hallgatta ki nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított által előadott védekezés, és nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozó hatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette.

A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni.

Erre tekintettel a kerületi ügyészség a megszüntető határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el.

Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×