eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Nyugdíjast fosztott ki a hírlapkézbesítő

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett férfival szemben, aki idén nyáron kihasználva egy asszony idős korát, ellopta a nyugdíjból félretett pénzét.

A vádlott – aki tavaly tavasszal szabadult hasonló jellegű bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetésből – a vádbeli időszakban egy cég alkalmazásában kézbesítőként dolgozott. Idén júniusban munkája során a 87 éves, gyenge fizikai állapotban lévő és bottal járó sértett lakásába kéredzkedett azzal az ürüggyel, hogy egy 20 ezer forintos bankjegy felváltását kérje. Az idős asszony a lakásban az otthon tartott megtakarított pénzéhez ment, amit a vádlott mindvégig figyelt. Majd miközben a sértett a vádlott kérésére a lakás másik helyiségében papírlapot keresett, a férfi ellopta a nő 200 ezer forint megtakarított pénzét.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja az ítéletet, vele szemben az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×