eur:
393.41
usd:
369.12
bux:
65658.46
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Érdekes fordulat a győri fogolyszökés ügyében

Érdekes fordulat a győri fogolyszökés ügyében

Szolgálatban kötelességszegés bűntett miatt nyomozást folytat a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya - azaz vélhetően a börtönőr is szerepet játszhatott a szeptember 12-i fogolyszökésben.

Visszaesőként akár négy és fél év börtönnel is fizethet Z. Krisztián azért, mert előállításakor a győri bíróság épületéből megszökött. A fegyveres rablásért 12 évre ítélt férfit nyolc nap bujkálás után fogták el.

A férfi egyelőre nem tett vallomást, így nem tudni, hogy mindkét keze hogyan „csúszhatott" ki a bilincsből, honnan szerzett ruhát; ki és hogyan segítette a nyolc nap során, és azt sem tudni, az őt kísérő börtönőr miként magyarázza, hogy a vezetőszár és a bilincs ellenére kicsúszott a kezei közül a rab, aki ráadásul néhány száz méteren belül annyit rávert futásban, hogy szem elől is tévesztette.

A büntetés-végrehajtás szóvivője már a szökés napján elismerte, hogy a börtönőr hibázott, s az illetőt felfüggesztették munkaviszonyából, és felettesét, a biztonsági osztályvezetőt is. A Kisalföld megtudta, hogy a büntetés-végrehajtás teljes körű vizsgálatot rendelt el, de a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya is nyomoz az ügyben.

Az ügyben szolgálatban kötelességszegés bűntette miatt folytatnak nyomozást, de a gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor. A főügyészség a „tervezett nyomozati cselekményekről" nem kívánt nyilatkozni és nem ad további érdemi információt.

A nyomozás tárgyát képező bűntettért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×