eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megint megszökött egy rab

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A fogvatartott - aki csalás elkövetése miatt töltötte a büntetését - a börtön által szervezett foglalkoztatási program keretében mezőgazdasági jellegű munkát végzett, ahonnan csütörtök délelőtt engedély nélkül távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 38 éves férfi felkutatását.

A közleményben megjegyezték: a büntetés-végrehajtás egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb rab dolgozzon a börtönökben, ezt pedig úgy lehet elérni, hogy vagy a börtönön belül, illetve a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságainál adnak nekik munkát, vagy a rabok külső civil cégeknél bérmunkát végeznek.

A büntetés-végrehajtási szervezet csaknem 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében, őrzésük, ellenőrzésük jelentős feladat. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×