eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

Továbbra is keresik a szökött győri foglyot, ügyében belső vizsgálat és büntetőeljárás folyik.

Keresik a szökött győri foglyot, ügyében belső vizsgálat és büntetőeljárás folyik. A kirendelt ügyvéd – aki korábban is védte Zvezdovics Krisztiánt – a szökevényt tudatos elkövetőnek ismerte meg, aki valószínűleg Győrben bujkál- írja a kisalfold.hu.

Nem egyedül a bűnüldözőket érdekli, hanem a győrieket is, hogy hol lehet most a szökevény. Kedden – miután a járásbíróság udvaráról megszökött – a büntetés-végrehajtási intézet emberei még nagy erőkkel keresték őt a Püspökerdőben, a kutatás szerdára kiterjedtebbé vált, már elsősorban a rendőrség üldözi. Arca közismert.

Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

A Kisalföld megkereste Faragó Péter ügyvédet, aki a Faragó & Wesztergom Ügyvédi Irodát képviseli, s ezt a céget rendelték ki a tegnapelőtt megindult büntetőeljárással kapcsolatban. A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntette alapos gyanúja miatt nyomoz Zvezdovics Krisztián ellen, de erről többet a rendőrség nem közölt. A nyomozást a főügyészség felügyeli, amely a büntetés-végrehajtási intézet jelentéseit is bekérte – tudták meg Takács Péter megyei főügyésztől. Ezenfelül pedig sem a börtön belső vizsgálatáról, sem a nyomozásról nem adnak ki most részleteket.

A Kisalföld utánanézett, hogy mi szerepelt még a bűnlajstromán. A most 33 éves férfi 10 éve már biztosan követett el vagyon elleni cselekményeket, 2007-ben Tatabányán 2 és fél évet kapott, 2009-ben szabadult, rá egy évre Sopronban, majd Győrben voltak lopásai. Aztán 2013 őszén „bedurvult", október 13-án csuklyában ment be társával Győrben a Tompa utcai benzinkútra. Kést szegezett az eladónak, s 17–18 ezer forintot rabolt. Bár tagadta a következő napok történéseit, de két nappal később az Ipar utcai felüljárónál támadt rá társával egy járókelőre, bottal fejbe vágták, hátizsákját letépték és távoztak a pár száz forintos zsákmánnyal.

Egyedül a győrszentiváni dohánybolt feltörésével tudtak nagyobb összeget elvinni, egyszer 486 ezret, egyszer 2,2 milliót. A végén 9 évet szabtak ki rá, amit 11-re emeltek s végül a korábbiak miatt 12 lett belőle. Úgy tudjuk, most körülbelül 5 éve lehetett még hátra a büntetésből, amit a 3 évvel is büntethető fogolyszökés súlyosbít, ha elkapják.

A büntetés-végrehajtásnál még azt sem árulják el, mennyi ideig kergette a kísérő őr Zvezdovicsot, aki 550 méterrel arrébb szabadult meg a rabruhától. Azt viszont leszögezték kérdésünkre, hogy az előállítást végrehajtó kolléga a „jogszabályi előírásoknak megfelelően a hivatásos szolgálat ellátásához szükséges szakmai képzettséggel rendelkezik".

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×