eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb fontos részletek a borsodnádasdi gyilkosságról

Az ügyészség indítványozta a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt - tudta meg a 24.hu. Kiderült, mit fogyasztott a 20 éves fiú a gyilkosság előtt.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Martossy György főügyész-helyettes a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a cselekmény napján

nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott.

A nyomozás során derítik ki, hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e a 20 éves fiú. Az ugyanakkor az elkövetés szempontjából nem számít, hogy ittasan, bódult állapotban, vagy józanul követte el a gyilkosságot - közölte.

A főügyészhelyettes hozzátette: nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt.

A 17 éves, borsodnádasdi K. Csenge szórakozni ment a barátaival szombaton, majd egy fiúval indult haza a buliból, de nem ért haza. A család már szombat éjjel elkezdte keresni, majd a hatóságok is nagy erőkkel kutatták, ám végül holtan találták meg.

A lány holttestét egy vízelvezető aknában találták meg a helyi katolikus templom mellett meztelenül, a ruháit egyelőre még keresik. A lány még élhetett, amikor a fiú az aknába dobta.

A 20 éves gyanúsítottat hétfőn fogták el.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×