eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Elítéltek egy rendőrt megütő férfit

Jogerősen öt és fél évre ítélt a Kunszentmártoni Járásbíróság egy intézkedő rendőrnek orrcsonttörést okozó, büntetett előéletű cibakházi férfit - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész.

Varga Árpád közleményében azt írta, hogy a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé a 28 éves férfit.

A férfi egy éjszaka ittasan, a bezárt kaput a helyéről leemelve megjelent korábbi élettársa házának udvarán, hogy magával vigye a kutyáját, arra hivatkozva, hogy a nő nem gondoskodik megfelelően az állatról.

A nő tiltakozott, és később a rendőrséget is a kihívta. A rendőrök távozásra szólították fel a hívatlan látogatót, aki az utasításnak eleget téve előbb kiment az utcára, majd hirtelen megfordult és az udvar felé futva az elé lépő egyik rendőr arcába vágott ököllel. A rendőrnek az ütéstől eltörött az orrcsontja.

A Kunszentmártoni Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Elrendelte továbbá a férfi korábbi, 2 év felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Az ítélet jogerőre emelkedett, ezért a bíróság a büntetés végrehajtását is elrendelte - olvasható a főügyész közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×