eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nem számít semmit, hogy kokaint fogyasztott a Dózsa György úti gázoló

Nem számít semmit, hogy kokaint fogyasztott a Dózsa György úti gázoló

M. Richárdnak nem a vérében, csak vizeletében tudták kimutatni a kábítószert, ezért a baleset idején már nem volt bódult állapotban a szakvélemény szerint.

A vérében már egyáltalán nem, a vizeletében viszont még találtak kokaint annak a férfinak, aki május 15-én a Dózsa György úton csapódott a Mercedesével egy balra kanyarodó Citroënbe. A Zoom.hu birtokába került igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint M. Richárd a baleset előtt 2-3 nappal kokaint fogyasztott, de "a cselekmény idejére az aktív hatóanyag a vérében kiürült, ezért a járművezetésre hátrányos befolyást nem gyakorolt. A vérében sem kokaint, sem pedig bomlásterméket nem lehetett kimutatni. A vizeletmintájában pedig a kokain biológiailag inaktív bomlástermékét találták."

Bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével éppen ezért nem, de a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége mellett kábítószer-fogyasztással elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének  elkövetésével is gyanúsítja a férfit a BRFK.

A Mercedes a megengedett sebesség csaknem háromszorosával, 135-140 km/órás sebességgel ütközött a kanyarodó autónak. A balesetben a Citroënben ülő 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítását követően halt meg, és az autó sofőrje is súlyosan megsérült.

M. Richárdot a bíróság hétfőn helyezte házi őrizetbe, de a döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős. A férfi nyomkövetőt nem kapott, rendőrök ellenőrzik majd szúrópróbaszerűen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×