eur:
393.48
usd:
369
bux:
65634.19
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tízmilliókat fogadott el az ismert főrendőr

Több mint hétmillió forint értékű valuta átvétele közben érték tetten tavaly nyáron a nyomozó ügyészek Ármós Sándor volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitányt, akinek szolgálati viszonyát a köztársasági elnök áprilisban megszüntette. A dandártábornok és társai ellen jövő héten emel vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére több mint hétmillió forint értékű kenőpénz átvétele közben érték tetten Ármós Sándor rendőr dandártábornokot a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai még tavaly. Ármós és öt társa ellen a főügyészség jövő héten vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt emel vádat – értesült a Magyar Idők.

Ármós hivatásos szolgálati viszonyát idén április 30-ával szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután a tábornok méltatlanná vált a belügyi szolgálatra.

A dandártábornok 2011-től lebukásáig a Belügyminisztérium állományában, a közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságon szolgált. Előtte 2007-től Pest megyei, korábban Nógrád megyei rendőrfőkapitány volt. A Pest megyei rendőrség éléről 2011-ben váltották le.

Ármós a Belügyminisztériumba került vezényléssel, ahol a szociális szövetkezetek belügyi igazgatása volt a feladata. Az NVSZ azonban információt kapott arról, hogy a tábornok korrupcióba keveredhetett. Tavaly augusztusban a szolgálat jelezte a KNYF-nek, hogy kenőpénz átadás-átvételére kerülhet sor. A megnevezett helyszínen tetten is érték Ármós Sándort, amint több mint hétmillió forint értékű valutát vett át. A büntetőeljárás megindult, ám a rendőr tábornokot nem tartóztatták le, hanem visszavezényelték az ORFK-ra, ahol rendelkezési állományba került. A szolgálati viszonya pedig azután szűnt meg, hogy a nyomozás megállapította: Ármós összesen több mint 20 millió forint kenőpénzt vehetett át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×