eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Üzemanyagokkal csal egy bűnbanda

Csalók élnek vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével, a bűnbanda alkalmanként akár több millió forintos kárt is okozhat - közölte honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség pénteken.

A szervezet tájékoztatása szerint a csalók üzemanyag-vállalat nevében keresnek meg olyan cégeket, amelyek feltételezésük szerint az adott forgalmazóval nagykereskedelmi kapcsolatban állnak és szerződött árnál olcsóbban kínálnak nekik benzint vagy gázolajat. A kedvezmény lehetőségét azonnali - az áru megérkezése előtti - fizetéshez kötik és hamis adatokat adnak meg az átutalás teljesítéséhez.

Fölhívták a figyelmet, hogy a hamis megkeresések nem a szerződéses üzemanyag forgalmazó e-mail címéről érkeznek, az átutalásra nagyon rövid időt adnak, az elektronikus számlán nincs időbélyeg vagy azonosító, a megküldött számlán a korábbiakhoz képest eltérő bankszámlaszám található.

Szabályos megkeresésnél az üzemanyag-forgalmazó mindig a szerződött áron kínálja az árut, az árajánlat és a számla is az üzemanyag cég e-mail címéről érkezik, a szerződött vállalat az áru megérkezése előtt sosem küld számlát (csak előlegbekérőt), a számlán pedig mindig szerepel a partner azonosításához szükséges vevőkód - hangsúlyozták.

A csalók ellen feljelentést tettek, a bűncselekmény elkövetői letöltendő börtönbüntetést kaphatnak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×