eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla
Négy gyalogost ütött el a budapesti ámokfutó

Négy gyalogost ütött el a budapesti ámokfutó

Vádat emelt az ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki 2015 márciusában az általa vezetői engedély, illetve vezetési gyakorlat nélkül használt gépkocsival először a járdán gázolt el egy nőt, majd miután segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, egy közeli zebránál három másik gyalogost is elütött.

A vádirat szerint a vádlott 2015. március 26-án a délutáni órákban vezetői engedély és járművezetői gyakorlat nélkül használt egy olyan személygépkocsit, amire annak tényleges használója neki engedélyt nem adott.

A belvárosi József Attila utcában szabálytalanul, a záróvonalat is figyelmen kívül hagyva, az ott kijelölt gyalogos-átkelőhelyen fordulásba kezdett, amelynek során két másik, szemből érkező autónak is nekiütközött. Nem állt meg, hanem elhajtott a Bajcsy- Zsilinszky út irányába, de nem volt képes uralni a járművet, felszaladt az úttest melletti járdaszigetre, és ott

elütött egy gyalogost, aki súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

Ezt követően sem állt meg, hanem a kerékpárúton továbbhajtott, majd mintegy 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó további három gyalogost gázolt el, akik közül egy súlyos, a másik kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Ismét továbbhajtott, kidöntött négy parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×