eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fejszével vetett véget a családi vitának Mikuláskor

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves férfival szemben, aki 2016 decemberében egy másfél kilogramm súlyú fejszével fejen ütötte élettársa testvérét.

A vádirat szerint az elkövető haragos viszonyban volt élettársa családjával, őket ki is tiltotta győrszemerei otthonából - közölte az ügyészség.

2016. december 6. napján kora este, 12 órányi munkából hazaérve mégis „anyósát” és „sógorát” találta otthonában, akiket azonnal el is küldött. Az ebből kibontakozó vita során a terhelt a házból kifelé indult, őt követte az éppen öltözködő sértett férfi.

Az udvarra kiérve a vádlott visszafordult, látta az öltözködő sértett felé mozduló kezét, majd feldúlt állapotban felkapta a keze ügyébe eső 85 cm-es fejszét, amivel nagy erővel a sértett fejére ütött.

A sértett az ütéstől elesett, feje erősen vérezni kezdett. Ezt látva a terhelt hívta a mentőket.

A 30 éves férfi a bántalmazás következtében koponyatetőjének darabos törését, fején több további csontjának törését, a koponyán belül a lágy részek zúzódását és vérzését szenvedte el.

A sértettnél a helyszínen közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, életét az időben érkező szakszerű segítség mentette meg.

A felépülési idő mintegy hat hónapra tehető, azonban a sértettnek a koponyacsontok részleges hiányával járó maradandó fogyatékossággal is számolnia kell. Emellett nem zárható ki neurológiai, pszichiátriai tünetek visszamaradása sem.

A vádiratban szereplő bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×