eur:
392.8
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

Kizárta utastársait a vasúti szerelvény nyolc személyes fülkéjéből az az idős nő, aki még egy mozdonyvezetőt is bántalmazott, amikor az jobb belátásra próbálta bírni a fővárosba tartó vasúti szerelvényen.

A 71 éves utas ellen büntető eljárás indult, melynek során a Füzesabonyi Járási Ügyészség a nyomozás befejezését követően elhalasztotta vele szemben a vádemelést.

Az eset 2016 telén történt, a Miskolcról Budapestre közlekedő személyszállító vonaton, ahol a gyanúsított beült a legelső szerelvény akkor még üres első fülkéjébe, majd magára zárta annak ajtaját azért, hogy a később felszálló utasok közül senki ne tudja vágyott magányában megzavarni őt.

A kál-kápolnai állomást követően egy fiatal házaspár – melynek tagjai közül a nő állapotos volt – mégis megkísérelte a bejutást, alappal feltételezve, hogy a nő csupán egyetlen jegy birtokában sajátította ki magának az egész kupét. Próbálkozásuk eredménytelen maradt, mert a gyanúsított ingerülten elzavarta őket.

Ezt észlelte a szomszédos, második fülkében utazó, szolgálaton kívüli mozdonyvezető, aki – annak érdekében, hogy biztosítsa a többi utas számára a megváltott menetjegy alapján őket megillető szabad helyválasztás jogát – szolgálati kulcsával kinyitotta a fülke ajtaját, és megpróbálta tisztázni a helyzetet.

Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

A magányos nő azonban rákiabált, hogy „tűnjön onnan”, majd többször is bevágta előtte az ajtót, melyet a vasúti dolgozó következetesen mindig újra kinyitott. Végül a gyanúsított erőszakhoz folyamodott, és előbb bokán rúgta, majd pofon ütötte a mozdonyvezetőt, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A konfliktusnak a vezető jegyvizsgáló közbelépése vetett véget,

ő volt az, aki megnyugtatta az események miatt felzaklatott, a peronon sírdogáló kismamát, és értesítette a rendőrséget azért, hogy a végállomáson intézkedjenek a mindvégig kihívó közösségellenességet tanúsító, erőszakos hölggyel szemben.

A járási ügyészség határozatában megállapította, hogy

a büntetlen előéletű idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is.

Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×