eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

A vádelőkészítési szakba léphet a Teréz körúti robbantás ügye. A gyanúsítottnál ugyanis a második elmeorvosi vizsgálat sem állapított meg büntethetőséget kizáró okot. P. Lászlót visszaszállították a börtönbe.

Befejeződött a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának második elmeorvosi vizsgálata, majd visszaszállították P. Lászlót a Venyige utcai börtönbe az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IEMI).

Az igazságügyi orvos szakértők ezúttal sem találtak büntethetőséget kizáró okot,

így az ügy vizsgálata vádelőkészítési szakba léphet – értesült a Magyar Idők. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ismét megpróbálja szóra bírni P. Lászlót, akit a merénylet okairól kérdeznének, ám akár beszél, akár nem, a vádelőkészítési szak már nem kerülhető el a számára.

Iratismertetés, majd vádemelés következhet még az ítélkezési szünet előtt.

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Az eddigi információk alapján a KNYF előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt fog vádat emelni a 24 éves terhelt ellen, amiért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusban három napon át tett folyamatos vallomást és beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán, életveszélyesen megsebesítve egy rendőrnőt, akinek férfi járőrtársa is súlyosan megsérült. Részletesen beszélt arról, hogy hol vásárolta a pokolgépéhez az alkotóelemeket és az egyébként kapunyitáshoz használatos elektronikai alkatrészeket, hol, mi alapján és hogyan állította össze a szerkezetet, amelynek hatását szögekkel is megnövelte.

A maga készítette robbanóanyagot többször is kipróbálta.

Arról is részletesen beszámolt, hogy miként döntött a helyszín mellett, amit többször is felmért, és elárulta: véletlenszerűen esett a választása a két gyalogos rendőrre, akiket nem ismert. Hangsúlyozta, hogy nem az adott rendőrök, hanem a rendőr mint az államnak a képviselője volt a kiszemelt célpont. Elmondása szerint soha nem volt problémája az erőszakszervezetek egyikével sem. Aztán a harmadik napon hirtelen félbehagyta vallomását.

Arról azóta sem beszél, miért követte el a merényletet. Zárkózottá és egyre feszültebbé vált, majd március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a berendezés egy részét. A büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IEMI-be, ismételt elmeorvosi vizsgálatát kérve. Április 20-án onnan vitték az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra, ahol újabb három hónappal meghosszabbították ellene a kényszerintézkedést.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×