eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tényleges életfogytiglant kapott az anyját és élettársát lelövő tatabányai férfi

A Tatabányai Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte kedden azt a 43 éves férfit, aki 2015 nyarán kivégzésszerűen, több lövéssel megölte az anyját, annak élettársát, majd tüzet nyitott a kiérkező rendőrökre. Az ítélet nem jogerős.

Detrői Ferenc bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Elmondta, a legsúlyosabb büntetés kiszabását indokolta, hogy N. Norbert "útonálló elkövetési módon, hajnalban, fegyverrel törte rá a lakást a haragosaira, és tettét egyenes ölési szándék vezette".

A bíró felidézte, hogy a sportlövő elkövető mindkét áldozatot kétszer lőtte meg. A második lövéseket közelről adta le, nevelőapjára közvetlenül a fejére szorított pisztolyból tüzelt.

A vádirat szerint N. Norbert vállalkozó feszült kapcsolatban volt anyjával, valamint nevelőapjával, mert anyja befolyása alatt tartotta, egymás ellen fordította őket feleségével, ellenünk hangolta fiatalkorú fiát és feljelentette őt különböző hatóságoknál.

A vállalkozás telephelyén 2015. július 11-én délelőtt nevelőapja közölte vele, hogy feljelentik az adóhatóságnál, mert birtokában vannak N. Norbert fiktív számlái - ismertette a bíró.

Az elkövetővel aznap éjjel közölte a felesége, hogy az anyja miatt elválik tőle. N. Norbert ekkor ital és kábítószer befolyása alatt 20 kilométert autózva anyja házához hajtott, hátizsákjában a 45-ös űrméretű pisztolyával és több tárra elég lőszerrel.

Hajnali fél négy körül kopogtatására anyja élettársa nyitott ajtót, aki szóváltás után pofon vágta N. Norbertet. A férfi ekkor szívtájékon lőtte, majd az utcára menekülő áldozatot utolérte és közvetlen közelről fejbe lőtte.

Ezt követően bement a házba és fejbe lőtte anyját, aki hassal a földre esett, ekkor még egy alkalommal hátba lőtte az áldozatot. Mindkét ember azonnal életét vesztette.

A helyszínre két rendőrautó érkezett, N. Norbert tüzet nyitott a rendőrökre, majd a Terrorelhárítási Központ rendőreivel való négyórás tárgyalás után fegyverét letéve megadta magát.

A bíró elmondta, nem az elkövetőn múlt, hogy a rendőrök nem sérültek meg. Egyikük harcedzett katona volt és irányította a menekülést, illetve egy további rendőrautó kimentette a tűzvonalból az egyenruhásokat.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×