eur:
393.94
usd:
369.81
bux:
65610.72
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Súlyosabb bűncselekmény miatt kell felelnie a Szentendrei úti ámokfutónak

Súlyosabb bűncselekmény miatt kell felelnie a Szentendrei úti ámokfutónak

A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítható; a nyomozó hatóság folytatólagos kihallgatása keretében vele szemben a korábbihoz képest súlyosabb bűncselekmény, így

halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt jár el.

A férfi még március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy előtte álló, piros lámpánál várakozó gépkocsiba, amelyben a sofőr és utasa az életét vesztette.

A nyomozás során beszerzett vegyész szakértői vélemény szerint a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, a halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított, és indítványozta az előzetes letartóztatás meghosszabbítását további három hónappal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×