eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Filmbe illő módon raboltak dollármilliókat egy repülőtér szigorúan őrzött részéről

Legalább másfélmillió dollárt raboltak el rendőrnek öltözött fegyveresek a johannesburgi nemzetközi repülőtéren, miután járműveikkel behajtottak a légikikötő egyik biztonsági területére és feltartóztatták a biztonsági őröket - közölte csütörtökön a Times Live című dél-afrikai lap.

Az újság beszámolója szerint a támadók rendelkeztek a biztonsági területre való belépéshez szükséges különleges engedélyekkel. A támadók egyik csoportja fegyverrel feltartóztatta a biztonsági szolgálat embereit, eközben a többiek feltörtek egy Londonba induló konténert, majd 27, készpénzzel - dollárral, fonttal és euróval - megtöltött zsákkal távoztak.

Egyes források szerint nem másfél, hanem 15 millió dollárt raboltak el. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az összeget.

"Ahhoz, hogy valaki ilyen rablást végrehajtson, ismernie kell a járatszámokat, az érkezési és indulási időpontokat. (...) Az ilyen jellegű információhoz csak egyféleképpen, a légitársaság vagy a biztonsági cég valamelyik bennfentese által lehet hozzájutni" - közölte meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Times Live.

Khomotso Phalhane országos rendőrparancsnok beszámolt arról, hogy a rablást követően találtak egy, a rendőrséghez tartozóként álcázott autót, amelyet feltevésük szerint a rablásnál használhattak.

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy "belső munkáról" van szó, az ügyben indított vizsgálat során rendőröket is kihallgatnak. Hozzátették, hogy a repülőtéren megemelték a biztonsági készültséget a kedd esti rablást követően.

A Times Live beszámolója szerint tavaly a repülőtér biztonsági területén 10 rablást követtek el, ebből négyet rendőregyenruhát viselők.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×