eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Némaságot fogadott a Teréz körúti robbantó

Némaságot fogadott a Teréz körúti robbantó

Csak a bírósági tárgyaláson, a sajtó jelenlétében hajlandó megszólalni P. László, aki a Teréz körúti robbantással gyanúsítanak - értesült a Magyar Idők.

– Csak a tárgyaláson, ha lesz egyáltalán, és a sajtó jelenlétében kíván elmondani az ügyben „egy-két dolgot” az ügyfelem – mondta a Magyar Időknek Brunner Tamás ügyvéd, aTeréz körúti robbantás gyanúsítottjának védője. Arra azonban nincs felhatalmazása, hogy ennél konkrétabban beszéljen P. László terveiről.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja P. Lászlót. Egyebek mellett DNS-azonosság is bizonyítja, hogy tavaly szeptemberben saját készítésű, szögekkel megerősített hatású pokolgépet robbantott távirányítóval a fővárosi Teréz körúton. A merényletben két rendőrtiszthelyettes súlyosan megsérült.

P. László nem kíván vallomást tenni, az ügyészeknek csak annyit mondott, nem ő követte el a robbantást.

A KNYF továbbra sem tűzte ki a védelem indítványozta antropológus szakértő bevonásával elvégzendő bizonyítási eljárást, mivel még további szakértői vélemények végleges elkészültére várnak. Mint megírtuk, a védelem azt szeretné, ha antropológus hasonlítaná össze P. László testalkatát, fejformáját és mozgását a merénylőről készült, a térfigyelő kamerák felvételein szereplő férfiéval. A DNS-re vonatkozó kérdéseikre sem kaptak még választ, mondja az ügyvéd.

Egy névtelenséget kérő kriminalista szerint P. László védekezési taktikájának része lehet a közvélemény befolyásolása a számára kedvező irányba. A nyomozó hatóság már az eljárás elején közölte, hogy „nem üzenget a sajtóban”, a beszerzett bizonyítékokkal nem a közvéleményt, hanem az ítélkező bíróságot kell meggyőzni.

A kriminalista szerint a gyanúsított nyilvánvalóan tudhat valamit a robbantással kapcsolatban, elképzelhető, hogy csak mostanra mérte fel, milyen következményei lehetnek annak, ha bűnösnek találja a bíróság. Az előzetes letartóztatásról döntő bíróság azonban nem automatikusan rendelte el a kényszerintézkedést.

A legkomolyabb érvek egyike volt, hogy tartani lehetett a bűnismétléstől. Ismert, P. László présházában házilag előállított robbanóanyagot találtak a tűzszerészek, a hírek szerint olyan összetételűt, mint amivel a tettes robbantott a Teréz körúton.

A kriminalista szerint P. László nem használ magának azzal, ha továbbra sem beszél a robbantásban betöltött esetleges szerepéről.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×