eur:
393.59
usd:
367.96
bux:
66389.46
2024. április 24. szerda György

Késsel rabolta ki a trafikot, majd megvárta a rendőröket

A rendőrség kitüntette a biztonsági őröket, akik feltartóztatták Mosonmagyaróváron azt a dohánybolti rablót, aki el se akart menekülni, inkább a börtönt választotta, hogy melegedjen.

Mosonmagyaróváron az egyik dohányboltban egy férfi késsel fenyegetőzve a bevételt követelte. Elővett egy kést, és „rablás" felkiáltással a bevételt követelte. A bolt alkalmazottja átadta a rablónak a pénzt, de közben megnyomta a pánikgombot, a kiérkező biztonsági szolgálat munkatársai pedig visszatartották az elkövetőt, így nem sikerült elmenekülnie a helyszínről - írta a Kisalföld.

Később kiderült, a férfi meg sem próbált elmenekülni a helyszínről. Percekig jóízűen elbeszélgetett az eladóval, zsebre rakta a kést és a közel 130 ezer forintnyi készpénzt. Aztán arról kérdezgette az alkalmazottat, megnyomta-e a pánikgombot, jönnek-e a biztonságiak.

Egy nappal később pedig teljesült a rabló vágya: elrendelték előzetes letartóztatását. Kiderült, hogy nyáron is rabolt már, aztán egy óra múlva besétált a rendőrségre a zsákmánnyal. Akkor balszerencséjére őrizetbe sem vette a rendőrség. Most sikeresebb volt, bemenekült a rekord hideg elől, mert mint mondta, "nincs állása, nincs mit ennie, fázik, a börtönben viszont ingyen koszt és kvártély várja".

A történetben a slusszpoén: oklevelet és emlékérmet vehettek át a rendőrségtől a dohánybolti rabló elfogását segítő biztonsági szolgálat munkatársai, akik elsőként értek a trafikhoz, a helyszínen tartották a gyanúsítottat és a bűncselekmény elkövetéséhez használt kését is elvették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×