eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

A mentősök által elkövetett szexuális erőszak gyanúja megalapozott

Szexuális erőszakkal gyanúsítanak két mentőst, akiket november elején a Széll Kálmán tér közelében egy ittas és drog hatása alatt álló 15 éves lányhoz riasztottak.

A gyermekotthonban élő lány később azt állította, hogy a mentőápoló és a gépkocsivezető gumikesztyűben fogdosta és molesztálta őt kórházba szállítása közben.

A mentősöket őrizetbe vették és szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozást indítottak ellenük, továbbá lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el velük szemben - ez ellen az ügyészség fellebbezett, kérve a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljárva szerdán helybenhagyta a lakhelyelhagyási tilalmat, mivel úgy vélték, hogy az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok lakhelyelhagyási tilalommal is biztosíthatóak.

Mint közleményükben írták, az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy ittassága és bódult állapota miatt védekezésre képtelen kiskorú személlyel szemben - kórházba szállítása közben - az ellenük felhozott bűncselekményt elkövették. Ennek megalapozott gyanúját a tanúvallomások, továbbá a rendőri jelentések támasztják alá.

A Blikk hétfőn azt írta, hogy a rendőrségen hamarosan szembesítik a mentősöket a fiatal lánnyal. Mindkét férfi tagadja bűnösségét, ezért ügyvédjük több szakértő kirendelését is indítványozta.

Az Országos Mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy saját, belső vizsgálatot nem indítanak az. ügyben, megvárják a nyomozás eredményét.

Forrás: Index

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×