eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Őrizetbe vették a tizenéves hackert, aki weboldalak ezreit törte fel

Őrizetbe vettek Dél-Koreában egy 16 éves középiskolást amiatt, hogy feltört több ezer hazai és külföldi internetes oldalt - közölte a rendőrség.

A tizenéves az Anonymous nemzetközi hackercsoport követője volt, és 87 országban bejegyzett összesen 3847 weboldalt tört fel tavaly és idén április között. Minden célba vett honlap címoldalára kitette azt az üzenetet, hogy fel lett törve.

Dél-Koreában 141 kisebb és közepes vállalkozás internetes oldalába nyúlt bele, de a rendőrség szerint a feltört internetes felületek száma ennél is nagyobb lehet, mivel a fiatal bevallotta, hogy három évvel ezelőtt kezdett a hackerkedéssel foglalkozni.

A vádlott nem tulajdonított el illetéktelenül információkat, tetteivel inkább produkálni akarta magát. Még a Twitter és a Facebook közösségi portálon is megjelenítette az általa feltört weboldalak listáját.

A diák tavalyelőtt részt vett az Anonymous szervezetnek abban a hackerakciójában is, amelynek a hongkongi demokratikus mozgalom támogatása volt a célja. Egyedül tanulta ki a "mesterséget": az iskolai foglalkozások alapján, a Google keresővel talált programok igénybevételével hajtotta végre a terhére rótt bűntényeket.

Családja nem tudott arról, hogy a kamasz három éven át mivel foglakozott, ő pedig azt mondta a rendőrségnek, fogalma se volt róla, hogy amit tesz, az bűncselekmény. Ügyében a rendőrség vádemelést kezdeményezett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×