eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Most így kaszálnak a trükkös tolvajok

Pénzváltás során csapták be áldozataikat a trükkös tolvajok. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásokat fogalmaz meg az üzletek tulajdonosai részére.

A trükkös tolvajok tárháza kifogyhatatlan. Mindig újabb és újabb ötletekkel csapják be és károsítják meg gyanútlan áldozataikat.

Az elmúlt hetekben ismét trükkös tolvajok jártak a megyében. Egy férfi és egy nő pénzváltás során károsította meg több üzlet eladóját - írja a police.hu.

Módszerük mindig ugyanaz volt. A férfi és a nő úgy jelent meg az üzletekben, mintha nem ismernék egymást. Először a férfi, majd a nő vásárolt és mind a ketten nagy címletű bankjegyekkel fizettek, amelyből az eladó nehezen tudott visszaadni. A férfi ekkor felajánlotta, hogy segít pénzt váltani, a nő pedig távozott az üzletből. A pénzváltás során a férfi elterelte a sértettek figyelmét és próbálta összezavarni őket, majd több tízezer forinttal gazdagodva távozott.

  • A rendőrség felhívja az üzlettulajdonosok és eladók figyelmét, hogy legyenek körültekintőek és óvatosak!
  • Ne váltsanak fel nagyobb címletű készpénzt idegeneknek!
  • Amennyiben észlelik, hogy megkárosították Önöket, haladéktalanul tegyenek bejelentést a rendőrségre!
  • A helyszínt lehetőleg ne változtassák meg!

A felderítést segítheti, ha jó személyleírást tudnak adni a jogsértőkről és esetleg megfigyelik, hogy milyen járművel és merre távoztak a helyszínről.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×