eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fegyvereket szállító francia állampolgárt tartóztattak le az ukrán-lengyel határon

Franciaországban tervezett támadáshoz fegyvereket és robbanószereket szállító francia állampolgárt tartóztattak le az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határon - jelentette az M6 francia televíziócsatorna.

Az M6 szerint a 25 éves férfi gépjárművében egyebek közt rakétavetőket és Kalasnyikov gépkarabélyokat találtak az ukrán hatóságok.

Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője megerősítette a letartóztatást, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban nem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban.

Az M6 közlése szerint a férfi a fegyvereket egy tervezett támadáshoz szállította volna Franciaországba. A televíziócsatorna hozzátette, a francia hatóságok kérvényezték a férfi kiadását.

Az európai hatóságok riadókészültségben vannak azóta, hogy tavaly novemberben 130 ember vesztette életét a párizsi vérengzésekben, illetve 32 embert öltek meg terroristák a Brüsszelben végrehajtott márciusi kettős terrortámadásban.

Az Egyesült Államok kedden figyelmeztette állampolgárait további terrortámadások lehetőségére Európában, amelyek a Franciaországban tartandó 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneit is célba vehetik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×