eur:
394.77
usd:
372.09
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Így fosztják ki az autókat Budapesten - videó

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki két alkalommal lopott autókból, ezzel több mint egy millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat R. Zoltán 44 éves budapesti lakossal szemben lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015 novemberében, valamint 2016 februárjában Budapest V. és VII. kerületében egy-egy személyautó elektromos zárszerkezetét blokkolta, ehhez egy speciális eszközt használt - írja a police.hu. Minden alkalommal megvárta, amíg az így nyitva maradt autóktól a sértett elment, majd az abban található értéktárgyakat eltulajdonította. A két bűncselekmény elkövetése alkalmával laptopokat, táblagépet, mobiltelefont és más informatikai eszközöket lopott el, ezzel több mint egy millió forint kárt okozott a két sértettnek.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága a férfi beazonosítása után elfogató parancsot bocsátott ki ellene. Az erzsébetvárosi rendőrök végül 2016. március 3-án 11 óra 45 perckor egy VIII. kerületi lakásban elfogták. Az ott tartott házkutatás során az eltulajdonított műszaki cikkek egy részét megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

R. Zoltánt előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. március 6-án elrendelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×