eur:
395.32
usd:
372.3
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

25 évre ítélték a kaposvári dohánybolti eladó gyilkosát

Huszonöt év fegyházra súlyosította a kaposvári dohánybolti eladó gyilkosára korábban kiszabott huszonkét év büntetést a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

A bűncselekmény tavaly április 22-én történt. A férfi el akart költözni a szüleitől, de nem volt legális jövedelme, ezért elhatározta: a terv megvalósításához szükséges pénzt egy dohánybolt kirablásával szerzi meg.

Nem sokkal zárás előtt, az arcát sállal eltakarva ment be a kaposvári Fő utcában található trafikba, ahol késsel fenyegetőzve rávette a fiatal eladónőt a 33 ezer forint bevétel és az üzlet kulcsának átadására, majd arra, hogy feküdjön hasra.

Ezután azonban, eredeti elképzelésétől eltérően, nem távozott a trafikból, hanem attól tartva, hogy az eladó később felismeri, illetve azonnal értesíti a rendőrséget, úgy döntött, megöli őt. A késsel több mint tucatszor megszúrta áldozatát, akinek esélye sem volt védekezni vagy elmenekülni, életét egy gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

Az elkövető a bűntett elkövetése után bezárta a dohányboltot és elmenekült, de a térfigyelő kamerák felvételeinek és a lakosság segítségének köszönhetően másnap elfogták.

A vádlott a másodfokú eljárásban az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Megjegyezte, nem könnyű azzal a tudattal élnie, hogy gyilkos, ezt a keresztet élete végéig cipelnie kell, ugyanakkor túl szigorúnak tartja az elsőfokú ítéletet, ezért az enyhítését kéri.

A táblabíróság szerdán az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék ítéletével egyezően a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt marasztalta el.

Makai Lajos tanácsvezető bíró a jogerős ítélet indoklásában rámutatott: a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a huszadik életévét, a huszonöt év szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés, amit kiszabhattak vele szemben.

Kiemelte, hogy a férfi gátlástalan, kicsinyes, céltudatos magatartást tanúsított, áldozatának hosszú szenvedést okozott, amit jól visszaadnak az esetről készült felvételek.

Makai Lajos megdöbbenésének adott hangot, hogy valaki, aki ráadásul korábban egyházi iskolába járt, ilyen hidegvérrel tudta kioltani valakinek az életét, és még az általa az utolsó szó jogán elmondottak sem tükrözték, hogy valódi megbánást tanúsítana.

Hozzátette, az eset közfelháborodást keltett, alkalmas volt a köznyugalom megzavarására. A bíró hangsúlyozta, hogy csak a legsúlyosabb büntetés lehet alkalmas e cselekmény következtében megbomlott társadalmi egyensúly helyreállítására, és arra, hogy közvetítse: az ilyen bűntettek elkövetőinek számolniuk kell a törvény szigorával.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×