eur:
393.88
usd:
369.36
bux:
65674.79
2024. április 23. kedd Béla

Illegális autóbontót találtak a pénzügyőrök Kisteleken

Egy engedélyek nélkül működő autóbontót találtak a pénzügyőrök egy kisteleki tanyán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök előzetes információk alapján tartottak a társhatóságokkal közös ellenőrzést egy kisteleki tanyán. Az ingatlanon akkor éppen senki nem tartózkodott, azonban az ott folyó tevékenység nyomai egyértelműek voltak: a kerítéssel körbevett udvaron - már kiszerelt - autóalkatrészeket, valamint tizennégy, bontásra váró járművet találtak.

A tanya egy 85 éves és egy 75 éves nő tulajdonában van, és a helyre nincs járművek bontásához engedély. Az engedéllyel rendelkező helyi fémkereskedők nyilvántartásaiból kiderült, hogy hat helyi lakos - sokszor ugyanazzal a szállító járművel - mintegy 130 tonna alkatrészt adott le az elmúlt évek során. Az egyik eladó már nem volt ismeretlen a NAV munkatársainak, vele szemben korábban már több százezer forintos fémkereskedelmi bírságot szabott ki a hatóság - tudatta az alezredes.

A sajtóreferens közölte, ha az érintettek az eljárás során nem tudják bizonyítani, hogy az általuk értékesített nagy mennyiségű fémet legálisan birtokolták, akkor velük szemben közigazgatási eljárásban akár több millió forintos bírságot is kiszabhatnak.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

A közelmúltban jelentős áringadozásokat láthattunk az építőiparban, főleg a pandémia és az ukrajnai háború alatt. Ez a volatilitás nem új, hiszen a korábbi válságok alatt az energiaárak hasonló kiugrását tapasztalhattuk. A jövőben sem valószínű, hogy visszatér az elmúlt évtizedek lassú árnövekedése: a jelenlegi és a következő válságok valószínűleg nyomást gyakorolnak majd az építési költségekre. Az iparágnak ezért proaktívnak kell lennie, hogy csökkentse a függőségeket és kezelje a költségkockázatokat. Ezt korszerű beszerzési gyakorlatok és kockázatkezelési stratégiák elsajátításával teheti meg – véli Timo Koskinen az Euroconstruct finn kutatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×