eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Hazahozták egy budapesti gyilkosság gyanúsítottját

Csehországban elfogták egy 1995-ben Budapesten elkövetett emberölés egyik gyanúsítottját, a nőt a napokban hozták Magyarországra, társa ellen továbbra is érvényben van az európai és nemzetközi elfogatóparancs - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 1995. március 2-án élettársa jelentette egy vietnami állampolgárságú férfi eltűnését a rendőrségen. Néhány nappal később a nő buszon utazva figyelt fel párja korábban ellopott autójára a XI. kerületi Tétényi úti parkolóban. A rendőrök kinyitották a járművet, és a csomagtartóban megtalálták az eltűnés miatt keresett férfi takaróba csomagolt holttestét.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatot egy Fehérvári úti lakásban lelőtték, a nála lévő készpénzt és arany nyakláncát ellopták, majd a holttestet elrejtették a saját járművébe, amellyel leparkoltak a Tétényi úton. A nyomozók megállapították, hogy a lakást, ahol az áldozatot megölték, korábban egy vietnami pár bérelte, és ők gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. 1995 áprilisában országos körözést, később európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellenük.

Június 28-án a csehországi Vrbovec településen elfogták az évek óta körözött nőt, akit aztán november 14-én Magyarországra hoztak.

A rendőrség közleménye szerint a 42 éves nőt - aki nem tett vallomást - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az emberölés miatt körözött Doan Khac Hoang 39 éves vietnami állampolgár ellen korábban kibocsátott európai és nemzetközi elfogatóparancs továbbra is érvényben van.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×