eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hűtlen kezelés miatt előzetesben egy székesfehérvári bankfiók vezetője

Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Járásbíróság egy 34 éves bankfiók-igazgatót, aki a gyanú szerint 18 hitelügyletet intézett el hamis munkáltatói igazolásokkal - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A tájékoztatás szerint a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat egy 34 éves bodajki és egy 28 éves móri férfi, valamint egy 40 éves móri nő ellen hűtlen kezelés és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 34 éves férfi 2011 novembere és 2012 októbere között egy pénzintézet székesfehérvári fiókigazgatójaként - a 28 éves férfi rábírására és a 40 éves nő közvetítésével - 18 olyan hitelszerződést kötött különböző emberekkel, amelyhez hamis munkáltatói igazolásokat használt fel. A banknak ezzel több millió forint kárt okoztak. A pénzintézet vezetője a vagyonkezelői kötelezettségének megszegéséért a felbujtójától különböző összegeket fogadott el jogtalanul.

A Fejér megyei rendőrök a fiókvezetőt és bűntársait múlt szerdán fogták el. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés és többrendbeli vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves férfit zsarolással is meggyanúsították, mert életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott egy férfit azért, hogy az egyik kölcsönszerződést az készfizető kezesként aláírja.

A két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság múlt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, a nő szabadlábon védekezik.

A hitelszerződésben szereplő emberekkel (adósok, adóstársak, készfizető kezesek) szemben folyamatban van a nyomozás bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×