Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hűtlen kezelés miatt előzetesben egy székesfehérvári bankfiók vezetője

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Járásbíróság egy 34 éves bankfiók-igazgatót, aki a gyanú szerint 18 hitelügyletet intézett el hamis munkáltatói igazolásokkal - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A tájékoztatás szerint a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat egy 34 éves bodajki és egy 28 éves móri férfi, valamint egy 40 éves móri nő ellen hűtlen kezelés és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 34 éves férfi 2011 novembere és 2012 októbere között egy pénzintézet székesfehérvári fiókigazgatójaként - a 28 éves férfi rábírására és a 40 éves nő közvetítésével - 18 olyan hitelszerződést kötött különböző emberekkel, amelyhez hamis munkáltatói igazolásokat használt fel. A banknak ezzel több millió forint kárt okoztak. A pénzintézet vezetője a vagyonkezelői kötelezettségének megszegéséért a felbujtójától különböző összegeket fogadott el jogtalanul.

A Fejér megyei rendőrök a fiókvezetőt és bűntársait múlt szerdán fogták el. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés és többrendbeli vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves férfit zsarolással is meggyanúsították, mert életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott egy férfit azért, hogy az egyik kölcsönszerződést az készfizető kezesként aláírja.

A két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság múlt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, a nő szabadlábon védekezik.

A hitelszerződésben szereplő emberekkel (adósok, adóstársak, készfizető kezesek) szemben folyamatban van a nyomozás bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének gyanúja miatt.